Gewokte spitskool met karwijzaad

Lekkere gewokte spitskool, je moet kolen nooit te lang koken, wokken of welke andere bereiding ook, je huis ruikt dan nog een hele week naar kool, bovendien is het veel lekkerder om de kool een beetje knapperig te houden.
Spitskool wordt weinig gegeten, eigenlijk ook een vergeten groente. Probeer het gewoon eens en je zult het zelf ondervinden dat het de moeite waard is, ik vind het een verrassende combinatie met de karwijzaad ( kummel).

Ingrediënten:
1/2 spitskool
1 el karwijzaad ( kummel)
1 thl kerrie
1 thl kurkuma
1 ui
1 teen knoflook
beetje olijfolie

Bereiding:
1. Maak de kool schoon en snijd hem in fijne reepjes.
2. Snipper het ui en pel de knoflook, snipper deze of pers hem straks boven de pan uit.
3. Doe de olijfolie in de wokpan en bak hierin de ui, knoflook en de kruiden. Voeg als laatste de kool toe en bak het geheel nog 5-7 minuten door.

Dan is het alweer klaar!

Lekker met een gekookte aardappel met jus en ik had er een gebakken rundersteak bij ( die lijkt op de foto erg groot maar was het niet hoor 🙂 )
maar elk ander stukje vlees is natuurlijk goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *