Boillonpasta

Ik had in het blad Delicious een recept van magische bouillon gezien.
Daar werd ik door geïnspireerd en heb het aangepast en daardoor deze heerlijke bouillonpasta gekregen.
Je kunt het in gesloten potten 1 jaar bewaren en geopend een half jaar in de koelkast.
Ik gebruik het nu ipv bouillonblokjes in sausen, soep en bij gekookte groente of pasta in het kookwater.
Ook leuk om een potje als cadeautje weg te geven.

Ingrediënten Voor ± 1 kilo:
150 gr. knolselderij
4 tenen knoflook
2 uien
2 prei
3 winterwortels
50 gr. peterselie
20 gr. tijm
20 gr. Lavas (maggiplant)
2 thl. paprikapoeder
2 thl. kurkuma of kerrie
375 gr. zout

Gesteriliseerde potten

Bereiding:
1. Maak de groentes en kruiden schoon, snijd de wortel, prei, ui en knolselderij in stukken, pel de knoflook.
2. Doe alle groentes, kruiden en specerijen behalve het zout in een keukenmachine en maal dit tot het heel fijn is van structuur. Doe het over in een schaal en meng het zout erdoor.
3. Vul de schone potjes en druk de bouillonpasta goed aan, doe de deksel erop en zet het op een donkere koele plek neer tot gebruik.

Vaak is een theelepel al genoeg in een gerecht.
De bouillonpasta kan na verloop van tijd wel verkleuren maar dit doet niets af aan de smaak, gebruik de bouillonpasta naar smaak!
Dit is dus pure bouillon zonder kleur- en geurstoffen en gluten- en lactosevrij ( let wel even op dat je specerijen glutenvrij zijn).
Je ziet het weinig werk en een hele voorraad bouillonpasta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *