Brownies ( lactose-gluten- en geraffineerde suikervrij)

Omdat ik geregeld iets wil maken voor mijn visite die geen gluten, lactose of geraffineerde suikers mag.
Ben ik weer de keuken ingegaan om iets uit te proberen.
En is dit er uit gekomen. Ze was er blij mee. Ook dit kun je heel goed invriezen zodat je iets op voorraad hebt.

Ingrediënten:
500 gr zoete aardappel
230 gr havermout
75 gr witte polenta
250 ml amandel- of rijstemelk
3 el cacao
300 gr dadels ontpit
2 thl backing soda
geschaafde amandelen
kneepje citroensap

Bereiding:
1. Schil de aardappels en kook ze 15 minuten. Pureer ze. Maal de dadels fijn en voeg ze bij de aardappels samen met de havermout, cacao, polenta en dan de melk. Roer er een mooi beslag van.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vorm ( ik had een vierkante ) met bakpapier, doe dan nog de backing soda met het kneepje citroen in het beslag en doe het dan over in het bakblik. 3. Bestrooi het met de geschaafde amandelen en zet in de oven, bak hem in 30- 40 minuten gaar en bruin. Laat het iets afkoelen en snijd er dan mooie blokjes van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *