Cruesli zelfmaken

Ja er is al weer een week voorbij, ik heb even getwijfeld over dit recept, maar ik ga het er toch opzetten.
Het is eigenlijk geen recept maar zo lekker!
Bijna elke morgen start ik er mijn dag mee, bepaal zelf maar wat je er van vindt.
Het voordeel van zelfgemaakte cruesli is dat je er in kan doen wat je lekker vindt en hoeveel je er in wilt doen.

Ingrediënten:
havermout
lijnzaad
amandelen
walnoten
pompoenpitten
zonnebloempitten
2 el olijfolie
2 el honing of maple sirop
gedroogd fruit

1. Oven voorverwarmen op 180° C
2. Maal de amandelen en / of de walnoten niet te fijn, kan ook met hazelnoot natuurlijk , maak er je persoonlijke cruesli van.
3. Doe de noten en de rest van de ingrediënten in een kom behalve het gedroogde fruit en meng dit door elkaar.
4. Leg alles op een bakplaat en rooster het in ongeveer 20 minuten knapperig en iets bruin, roer het tussendoor een aantal keren om.
5. Laat afkoelen en voeg dan pas het gedroogde fruit toe, ik doe vaak cranberry`s maar je kunt ook rozijnen of klein gesneden abrikozen doen.
Bewaar het in een afgesloten bak of pot.

Lekker in de yoghurt of kwark, ik gebruik het soms ook als topping bij ijs of op een boterkoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *