Flespompoen gerecht

Vandaag eens een lekker vis gerecht, wat is dat verrassend zo’n flespompoen gerecht, blij dat ik het toch eens uitgeprobeerd heb.

2 personen

Ingrediënten;
1 fles pompoen
3 kleuren paprika
1 ui
champignons
100 gr. bruine bonen
knoflook
cayennne of chilipoeder
gemalen komijn poeder
geraspte kaas
zout en peper
wokolie
groenten bouillonblokje

*ovenschaal die groot genoeg is om ze naast elkaar te leggen.

Bereiding;
1. Was de pompoen even af onder de kraan.
2. Snij hem door midden en verwijder de zaadjes en draden.
3. Hol hem een beetje uit zodat er ruimte is voor de vulling.
4. Vet de ovenschaal in, vet de pompoen zowel aan de boven als onderkant in met een kwastje.
5. Leg ze naast elkaar met de binnenkant naar beneden in de ovenschaal.
6. Schuif ze voor 40 min in de oven op 190° C.
7. Zo’n 10 min voor de pompoenen klaar zijn, begin je met de vulling ervan.
8. Doe een scheutje wokolie in de koekenpan en bak de ui,champignons, paprika en knoflook.
9. Daarna naar eigen smaak de cayennepeper/chilipeper, de komijnpoeder, peper en zout erbij.
10. Dan een klein beetje bouillon aanmaken en dit erbij schenken.
11. Bruine bonen afspoelen en erbij doen, alles even goed verwarmen.
12. Haal de pompoen uit de oven en draai ze voorzichtig om.
13. Nu kan de vulling erin, strooi er de gemalen kaas over en zet het nog even terug de oven in tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk.

Recept, Hetty van Butselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *