Gebakken knolselderij met appel en kaas ( vegetarisch voorgerecht)

Ik heb vorig jaar een workshop gehad en werd geïnspireerd door dit voorgerecht dat we hebben gemaakt.
We kregen deze workshop aangeboden door de gemeente om restjes eten weer tot een lekker gerecht te maken.
Doordat ik er wat aanpassingen aan gedaan heb is dit het geworden.

Ingrediënten:
1 knolselderij
1 flinke appel
4 grote of 8 kleine plakken kaas
olijfolie
walnoten
rucola

Bereiding:
1. Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en zet het op een bordje weg.
2. Schil de knolselderij , dit gaat het makkelijkst om de knol op een plank te zetten en met een scherp mes net onder de schil langs de knol te gaan, gewoon met de vorm mee dus.
snijd er plakken van 1 cm vanaf, als de knol groot is snijd je de plakken ook nog doormidden , je hebt 4 plakken nodig, de restjes kun je in blokjes snijden en in de vriezer bewaren
voor de erwtensoep of in een puree.
3. Was de appel en snijd er 4 plakken van 1 cm van en snijd of steek dan het hart eruit.
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan of en bak de knolselderij een beetje bruin en de appel even om en om.
5. Verwarm de oven voor op 180° C, leg de knolselderij op een ingevette bakplaat of in een bakvorm en leg er de appel bovenop en leg daar de kaas overheen. Je kunt gewoon
jong belegen kaas gebruiken maar komijn – of geitenkaas is ook erg lekker.
6. Zet in de voorverwarmde oven en bak het ± 10 minuten. Leg wat rucola op een bordje, schep daar de knolselderij met appel en kaas op en strooi er wat walnoten overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *