Gebakken minivenkel

Ik vind venkel een heerlijke en bijzondere groente, de smaak van anijs doet me aan warmte denken.
Waarschijnlijk komt dat door vroeger als het dan heel koud was kregen we een beker anijsmelk, daar werd je dan zo lekker warm van.
Nu kwam ik deze minivenkel tegen en heb daar dit gerecht van gemaakt!

Ingrediënten:
3 mini venkel pp.( als dit niet te verkrijgen is neem je een grote venkel en snijd je hem in stukken).
olijfolie
1 teen knoflook
1 el citroensap
1 sjalotje
½ bakje spekjes

Bereiding:
1. Snijd de groene pluimen van de venkel en bewaar dit voor garnering. Was de venkel, als je grote knollen hebt steek je de pit onder de knol uit en snijd hem in 4 of 6 stukken.
2. Zet een pan water op en kook de venkel 3 minuten, verwarm ondertussen de oven voor op 190º C. Laat na het blancheren de venkel uitlekken en leg ze in een ovenschaal, besprenkel ze met de
olijfolie en eventueel met wat zout en peper. Snipper de sjalot grof en strooi over de venkel, knijp de knoflook boven de venkel uit.
3. Zet de schaal voor ongeveer 25 minuten in de oven, check of de venkel gaar maar nog wel stevig is. Bak ondertussen de spekjes uit.
4. Maak de borden op en sprenkel een klein beetje citroensap over de venkel en strooi er dan wat spekjes over en de pluimpjes venkel. Ik had er gekookte aardappels en een runderburger met uiensaus ( de uiensaus staat ook op mijn website 25 maart) bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *