gluten- lactose en geraffineerdesuikervrije rijstepap met aardbeiensaus

Ik ben weer aardig wat aan het uitproberen van lactose-gluten- en geraffineerde suikervrije gerechten.
Deze heb ik afgelopen weekend gemaakt en hij viel erg in de smaak bij ons.
Ik vind het belangrijk dat ook mensen met een behoorlijk zwaar dieet , lekker kunnen eten en genieten.

Ingrediënten:
50 gr dessertrijst
4 dl lactosevrije melk
1 pakje lactose vrije slagroom (2 dl)
2 vijgen
1 el vanille-essence ( zelfgemaakt zonder suiker)
snufje zout
1/2 bakje aardbeien
1 el maïzena
stevia extract

Bereiding:
1. Zet de rijst op met de melk en 1 dl room, de vijgen, vanille essence, stevia naar smaak( bij teveel krijgt het wel snel een bittere smaak, en door de vijgen wordt het ook al zoet) en het
snufje zout, breng aan de kook en kook het volgens onder voortdurend roeren gaar.
2. Haal de grote stukken vijg uit de pap of roer ze goed stuk. Vind je de pap te dik voeg dan nog wat melk toe, de pap wordt nog dikker door het afkoelen, je kunt er natuurlijk ook een pudding
van maken als je dat lekkerder vindt. Laat afkoelen.
3. Maak de aardbeien schoon en zet ze met heel weinig water op in een pan, kook ze ongeveer 5 minuten zodat de aardbeien zacht zijn, voeg eventueel een paar druppels stevia toe. Maak de maïzena
aan met een klein beetje water en voeg dit bij de kokende aardbeien tot het een mooie saus is. Laat afkoelen. Klop de overige slagroom.
4. Doe de rijst in een glas en schenk daar de aardbeiensaus over, spuit er voordat je het serveert een toef slagroom op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *