Hartige taart met gerookte kipsalade

Ik vind dit een lekker recept voor een zondag of een zonnige dag of beiden ­čÖé
Het is makkelijk voor te bereiden en je hoeft niet lang in de keuken te staan, wel zo lekker met mooi weer.

Ingredi├źnten:
6 blaadjes bladerdeeg
kokosolie
1 ons ham (vleeswarenplakjes)
2 prei
1 doosje champignons
4 eieren
100 ml room
saladekruiden
paprikapoeder
zout en peper
geraspte kaas

Salade:
100 gr ongezouten cashewnoten
200 gr gerookte kip
200 gr ananas ( het liefst verse)
2 el ananassap
2 el mangochutney
4 stengels bleekselderij
kerrie
peterselie

Bereiding:
1. Maak de prei en champignons schoon en snijd het in plakjes (de prei eerst in de lengte doorsnijden), bak het in wat kokosolie zacht, zet het vuur uit en voeg de in blokjes gesneden ham toe.
2. Vet een quichevorm in ( of springvorm) en bekleed het met de bijna ontdooide bladerdeeg, snijd het teveel aan deeg eraf, giet het preimengsel over het deeg. Verwarm de oven voor op 180┬║ C.
3. Klop de eieren los met de room , paprikapoeder, saladekruiden, zout en peper. Giet dit mengsel over de prei en champignons. Strooi de geraspte kaas over de taart en zet het in de oven , bak
hem in ongeveer 40 minuten bruin en gaar.

4. Ondertussen kun je de salade maken, Rooster de noten in een droge koekenpan, zet ze weg op een bordje. Snijd de kip in blokjes en snijd de gewassen bleekselderij in boogjes.
5. Doe de in stukjes gesneden ananas in een schaal en voeg de kip, bleekselderij en noten toe.
5. Maak een sausje van de chutney, ananassap, kerrie en de gehakte peterselie en roer dit door de rauwkost met kip.

Als je dit een paar uur van te voren wilt voorbereiden dan maak je de taart tot het moment dat het in de oven moet, bewaar hem afgedekt in de koelkast en de salade kun je maken totdat je het sausje erover schenkt. Het sausje schenk je er op het allerlaatste moment overheen. Wel de rauwkost een half uur voor het eten uit de koelkast halen om het een beetje op temperatuur te laten komen dan proef je de smaken beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *