Karbonade met uiensaus

Ik had vorige week zin in een karbonade en dacht daar maak ik een lekkere saus bij.
Omdat ik gek ben op uien, ik eet ze elke dag wel, was de keus niet zo moeilijk en maakte ik een uiensaus.
Eenvoudig en lekker.

Ingredi├źnten saus:
3 uien
2 el kokosolie of ander vet om in te bakken
4 thl komijnpoeder
2 thl chilipoeder
2 thl venkelzaad ( kan ook met poeder)
4 el paprikapoeder
1 thl zout
3 dl water
sap van een halve citroen
2 el mosterd
4 el azijn
4 el bruine basterdsuiker
16 el ketchup
4 el Worcestershiresaus

4 Karbonades ( ik vind schouderkarbonades het lekkerst maar je kunt ieder andere karbonade kiezen)
paprikapoeder
zout, peper,

eventueel zout en peper

Bereiding:
1. Snipper de ui en bak het aan in het kokosvet, voeg dan de komijn, paprikapoeder, chilipoeder, venkelzaad en het zout toe en bak dit even mee.
2. Voeg dan de mosterd, water, citroensap, azijn en de basterdsuiker toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken tot sausdikte ( voeg evt. nog wat water toe)
3. Voeg na die 20 minuten de ketchup, Worcestershiresaus en eventueel nog wat zout en peper toe. Warm dit goed door.
4. Kruid de karbonades en bak ze mooi bruin, de saus kan er warm, lauw of koud bij , wat jij het lekkerst vindt.

Lekker met rauwkost, peultjes en een gekookte aardappel met jus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *