Koekjes ( lact.-gluten en geraffineerde suikervrij)

Lekker koekjes bakken, blijft leuk en wat kun je hierin variëren.
In dit seizoen van herfst en komende Sinterklaasfeest kun je er ook koekkruiden aan toevoegen, wel even opletten dat ze glutenvrij zijn.

Ingrediënten:
80 gr amandelmeel
20 gr boekweitmeel
75 gr. witte polenta (Turkse winkel)
1 thl backing soda
70 gr kokosolie of wajang margarine
60 gr appelstroop
2 el vanille-essence ( suikervrij)
snufje zout
event. geroosterde walnoten,amandelen of pure choc als garnering

Bereiding:
1. kneed alles door elkaar, behalve de garnering natuurlijk niet. Maak er een stevig deeg van en maak er een rol of vierkant van in hhfolie. Leg 30 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180° C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, haal het deeg uit de koelkast en snijd er plakjes van 1,5 cm van en leg ze op de bakplaat, leg er nu wat garnering op en bak ze in 7-8 minuten gaar en bruin, houd het even in de gaten want er is geen oven gelijk.

En dan????? delen en smullen maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *