Krokante kabeljauw/koolvis bollen

Vandaag een heerlijk vis recept, ik ben gek op vis en zo kwam ik op het idee om een visbol te maken, als ze in de pan liggen zijn het net gehaktballen, maar het is dus net even anders.

4 personen

Ingredi├źnten;
2 st kabeljauw samen 260 gr.
25 gr viskruiden
2 st witte koolvis 200 gr. ong.
kokosolie om in te bakken
125 gr. bloem
125 gr. paneermeel
1 ei
Eventueel een beetje melk

Staafmixer of keukenmachine

Bereiding;
1.Leg de kabeljauw en koolvis in een kom en kruid ze met de viskruiden.

2.Pureer de vis met een staafmixer of keukenmachine fijn, voeg evt. een klein beetje melk toe als het geheel te droog wordt tijdens het vermalen.

3.Kneed er 4 gelijke bollen van en leg ze even 10 minuten in de koelkast.

4.Kluts ondertussen het ei los in een schaaltje en verdeel de bloem en het paneermeel over 2 schaaltjes.

5.Rol de bollen eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel.

6.Herhaal deze stappen nog 1 keer voor een extra krokant jasje.

7.Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kabeljauw bollen in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar.

8.Serveer er een schijfje citroen bij.

Heerlijk met gekookte aardappeltjes met worteltjes, doperwtjes en ravigotesaus.

Variatie: verse dille door de vis kneden, ook mogelijk met andere vis die je lekker vindt.

Recept HB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *