Limoen- cheese taart

Wie jarig is trakteert en omdat ze mooi weer voorspelden heb ik een limoencheese taart gemaakt.
Een lekkere frisse taart met merengue. Hij viel goed in de smaak!

Ingrediënten:
Voor de bodem:
200 gr volkorenbiskwie
60 gr hazelnoten
100 gr roomboter

Vulling:
1 bakje mascarpone
1 bl gecondenseerde melk
5 eigelen
130 ml limoensap
1 limoen
snufje zout

Merengue:
5 eiwitten
75 gr poedersuiker
225 gr kristalsuiker
75 ml water
zout

Bereiding:
1. Smelt de boter in een steelpan. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en doe ze dan direct over op een bord, laat iets afkoelen en maal ze fijn doe ze bij de gesmolten boter in. Maal
de biskwies fijn en doe ze bij de boter en hazelnoten. Roer goed door. Bekleed de springvorm met bakpapier en doe de ingrediënten van de steelpan in de vorm druk het met de achterkant van
een lepel goed aan. Zet in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 150º C. Klop de eigelen schuimig en doe dan de gecondenseerde melk, limoensap, snufje zout en de mascarpone erbij, klop het totdat je een vulling een egale substantie is.
3. Doe dan de vulling bovenop de bodem in de springvorm en bak het 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart 30 minuten in de oven staan om af te koelen en zet hem daarna in de
koelkast.
4. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout, voeg al kloppend de poedersuiker toe. Zet in een pan het water en de suiker op en breng het aan de kook. Verwarm het tot 121° C, dit kun je met een thermometer doen (als je die niet hebt kun je een druppel suikersiroop in een glas koud water laten vallen, als je er dan een balletje van kunt draaien is de temperatuur goed ).
5. Zet de mixer of keukenmachine op een lage stand en giet de siroop in een dunne straal bij het schuim. Zet de mixer dan op de hoogste stand en klop totdat de merengue is afgekoeld en er pieken ontstaan.
6. Verdeel of spuit het schuim over de taart ( ik vond het wat veel heb de rest in de vriezer gedaan) en zet het onder de hete grill of brand het met een brander mooi bruin, als je het onder de grill zet blijf er dan bij want het gaat heel snel!
7. Rasp tenslotte nog wat limoengroen over de taart.

2 gedachten over “Limoen- cheese taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *