Macaroni met tomatenroomsaus

Een lekker recept met romige tomatensaus.

Ingredi├źnten:

40 gr bloem
40 gr boter
1,5 dl room
2,5 dl water
1 kippenbouillonblokje
1 blikje tomatenpuree
1 flinke ui
1 teen knoflook
1 stronk broccoli
2 tomaten
1 bakje ham- of kipblokjes
saladekruiden
chilipeper of -melange uit de molen
olie om in te bakken
Volkoren macaroni
geraspte kaas ( naar keuze)

Bereiding:
1. Maak de roomsaus door eerst een roux te maken. Doe de boter in een pan en smelt dit, voeg dan in een keer de bloem toe en bak even rustig op een laag vuur, na 3 minuten voeg je het water toe en roer je goed door, dan de room erbij gieten en het bouillonblokje toevoegen even zachtjes laten doorkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Zet de pan van het vuur.
2. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Maak de broccoli schoon en snijd dit in kleine roosjes, als het water kookt doe je broccoli in het water en kook het 3 minuten, giet af en zet met de deksel open weg ( Als je dit teveel broccoli vindt, gebruik dan een deel van de roosjes samen met de stronk voor soep, ook heerlijk). Snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes.
3. Zet een pan met water op en kook de macaroni volgens aanwijzingen op het pak.
4. Doe wat olie in een pan en bak de ui aan voeg er de geperste knoflook aan toe, dan de tomaten puree en bak dit even mee om te ontzuren. Voeg dan de ham- of kipblokjes toe met de in blokjes gesneden tomaten en bak even mee. Voeg de roomsaus, saladekruiden ( of verse tijm, oregano en peterselie) en de chilipeper toe. Laat alles even zachtjes door pruttelen voeg als laatste de broccoli toe.
5. Schep de macaroni op het bord en schep daar de saus overheen , rasp er nog een kaas naar keuze over.

Lekker met een tomaten- komkommer salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *