Paastaart yoghurt/ banaan

Nu de Paasdagen er aan komen wilde ik iets op de website zetten wat feestelijk is.
Ik ben afgelopen weekend dus aan de slag gegaan en heb deze taart gemaakt.
Een feestelijke taart die niet zo zoet is, hij wordt eigenlijk zoet door de versieringen, deze kun je eventueel ook weglaten.

Ingredi├źnten:
500 gr Griekse yoghurt
6 blaadjes gelatine
4 rijpe bananen (niet bruin)
2 sinaasappels
100 gr boter
200 gr havermout+ 1 el suiker
250 ml slagroom+ 1 el suiker (vind ik genoeg omdat ik niet van zoet houd)

Garnering:
gele bokkenpootjes
Paas chocolaadjes
150 mlslagroom
koffieboontjes

 

Bereiding:
1. Rooster de havermout in een droge koekenpan en smelt de boter in een steelpan, zet van het vuur af en voeg 1 el suiker en de havermout aan de boter toe roer goed door. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe dan het havermoutmengsel in de vorm en strijk het met een lepel glad en stevig aan, zet het in de koelkast om af te koelen.
2. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water ong. 10 minuten. Pers de sinaasappels uit en doe het sap in een pan, prak de bananen en doe ze bij de sinaasappelsap in de pan en het verwarm dit goed ( bijna tegen de kook aan), haal van het vuur en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Laat afkoelen.
3. Klop de slagroom met 1 el suiker stijf. Meng de yoghurt door het afgekoelde bananenmengsel en roer als laatste de slagroom door het mengsel.
4. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet het bananenmengsel op de taartbodem, strijk het mooi glad en zet het weer in de koelkast om op te stijven. Deze taart kun je heel goed een dag van tevoren maken.
5. Versier de taart door bijvoorbeeld gele bokkenpootjes in de lengte door te snijden zodat je halve koekjes krijg, je zet ze nu rechtop tegen de buitenrand van de taart met eventueel nog wat chocolaadjes en doe er dan een mooi lint omheen.
6. Klop nu de slagroom voor de garnering stijf met 1 el suiker en spuit daar mooie toefjes mee langs de taartrand en leg er koffieboontjes op of halve paaseitjes. Verkruimel een paar bokkenpootjes boven de taart.

 

Fijne Paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *