Pan pizza

Allereerst wil ik een ieder een heel goed en smakelijk 2019 toewensen.
Ik hoop dat jullie het oude jaar met een goed gevoel hebben afgesloten.
Ik heb er weer zin in om er weer vol in te gaan.

Het is een beetje triest en koud weer, dat bracht mij op een mooie herinnering.
Zo`n 25 jaar geleden toen de kinderen nog op de lagere school zaten en tussen de middag thuis kwamen eten, maakte ik vaak met zulke dagen een pan pizza.
Als ze dan thuis kwamen en de pan pizza roken kreeg ik van die blijde gezichtjes te zien en daar werd ik dan weer vrolijk en warm van. Dus….vandaag een pan pizza!

Ingrediënten:
2 sneetjes brood ( ik had fijn volkoren)
1ui, in plakjes
1 tomaat, in plakjes
plakjes kaas
Italiaanse kruiden ( gedroogd maar vers is nog lekkerder)
olijfolie

Bereiding:
1. Beleg de sneetjes brood achtereenvolgens met plakjes tomaat, plakjes ui en plakjes kaas, strooi daar wat Italiaanse kruiden overheen.
2. Neem een pan waar een deksel op past, verwarm de olijfolie en doe dan de belegde sneetjes brood erin en bak dit met gesloten deksel zo`n 10 minuten.
3. Haal het uit de pan en leg op een bord met wat rauwkost.

Variatie:
Natuurlijk kun je hier mee variëren of rijker beleggen met b.v plakjes courgette, mozzarella, pesto, geitenkaas, kip, ham, salami ,tonijn en verder alles wat je maar lekker vindt.
Ik zou zeggen ga lekker los!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *