Pompoencake

Ik had een pompoen gekregen maar had net een grote pan erwtensoep gemaakt, dus pompoensoep was geen optie.
Omdat het net voor het weekend was heb ik er een cake van gebakken.
Hij was heerlijk en dat zeg ik die helemaal niet van zoet of taart houdt.
Voor de visite en mijn man had ik er een caramelsaus bijgemaakt, dan kun je kiezen.

Ingrediënten:
1 kleine flespompoen
200 gr. bloem
220 gr. gele basterdsuiker
120 gr. zonnebloemolie
3 eieren
1 el vanille-essence
1 el bakpoeder
1 el backingsoda
zout naar smaak
3 el karnemelk
1 cm geraspte gember (of 1/2 el gemberpoeder)
1 el kaneel
1/2 el gemalen kruidnagel
1/2 thl nootmuskaat

Bereiding:
1. Schil de pompoen en snijd hem in blokken, zet het met een klein laagje water op en kook de pompoen in 10- 15 minuten gaar. Giet af en blender het. Zet even apart.
2. Zeef de bloem. Verwarm dan de oven voor op 180° C en vet een bakblik goed in.
3. Mix de eieren en de suiker in enkele minuten dik en schuimig. Voeg de olie, vanille essence en 230 gr van de pompoenpuree toe en meng het door elkaar tot een mooi beslag.
4. Voeg dan de bloem, kruiden, specerijen en bakpoeder met de bakpoeder toe en als laatste de karnemelk, meng dit zo kort mogelijk maar wel goed door elkaar.
5. Doe het beslag nu over in de vorm en zet in de oven, bak het in een klein uur gaar en bruin. Controleer door er een satéprikker in te steken, als deze er droog uitkomt is de cake gaar.

Voor de liefhebber kan er nog een caramelsaus (zelfgemaakt) over, maar zonder is hij ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *