Pompoenstoofschotel

Het is weer volop pompoen tijd, dus voor mij weer een reden om veel te gaan proberen.
Ik geniet van de pompoenen , ze zijn niet alleen mooi maar ook heel lekker en je hebt zo voor heel veel mensen een lekkere maaltijd.

Ingredi├źnten:
1 pompoen
1 pot zwarte bonen
250 gr gehakt ( kun je ook heel goed weglaten)
2 tomaten
1 prei
1 ui
Olijfolie om in te bakken ( ik gebruik altijd de gele)
1 cm gember (geraspt)
1 thl paprikapoeder
1 thl kerrie
1 thl kurkuma
1/2 thl nootmuskaat
1 thl gem. karwijzaad
1 thl peper

Bereiding:
1. Maak een kruidenmix van de droge kruiden, ik maak daar altijd een klein potje vol van ( moet je de hoeveelheden wel verveelvoudigen) dan heb je de volgende keer het al direct klaar.
2. Maak de pompoen schoon en snijd hem in stukken ( ik heb de schil erom gelaten). Snipper het ui en snijd de prei fijn. Snijd de tomaten in blokjes, rasp het stukje gember( kan ook poeder gebruiken natuurlijk).
3. Verhit de olie in een grote koeken- of hapjespan, fruit dan de ui met de prei en voeg dan het gehakt toe met de kruiden en gember, bak het gehakt rul. Voeg dan de pompoen toe en bak deze mee totdat het zacht is, voeg dan de tomaten toe , bak even mee en als laatste de pot zwarte bonen erbij, vind je het te droog voeg dan nog wat water toe eventueel met wat bouillonpoeder. Laat het geheel nu rustig pruttelen zodat alle smaken goed kunnen doortrekken.

Lekker met couscous, rijst of quinoa. En natuurlijk een rauwkostsalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *