Rijsttaart met abrikozen- perzikensaus

Mijn oma maakte vroeger vaak rijstpudding als ik kwam logeren.
Die vond ik zo lekker en nu kwam ik dat recept weer tegen en dacht daar ga ik een taart van maken.
En de herinneringen kwamen als vanzelf weer boven, knus in oma`s keuken aan het kokkerellen.
En ook deze taart is heerlijk!!

Ingrediënten:
1 titer melk
200 gr dessertrijst
150 gr suiker
2 dl marasquin ( slijter)
3 eiwitten
1/4 ltr slagroom
snufje zout
1 klein blik perziken
10 gewelde abrikozen
kneep citroensap
maïzena
2 steranijs
1 kaneelstokje
1 blik croissantdeeg

Bereiding:
1. Kook van de melk, rijst, suiker en snufje zout de rijstpap gaar( zie verpakking).
2. Verwarm de oven voor op 200° C.
3. klop de eiwitten en de slagroom apart stijf en roer deze door de rijstpap, evenals de marasquin.
4. Een bakvorm invetten of bekleden met bakpapier en dan de bodem en zijkanten bekleden met het croissantdeeg, Giet hier de rijstpap bovenop en bak het in 20 minuten mooi bruin.
5. Maak van de gewelde abrikozen kleine stukjes en van de perziken ook, doe dit in een pan met het sap van de perziken ( houd een paar partjes achter voor garnering), citroensap,
kaneel en de steranijs kook in 10 minuten een saus. Haal daarna het kaneel stokje en de steranijs eruit. Maak de saus eventueel nog aan met aangemaakte maïzena.
6. Nadat de taart uit de oven is giet je de saus eroverheen en laat het afkoelen.

2 gedachten over “Rijsttaart met abrikozen- perzikensaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *