Rode kool met gluhwein

Nu de wind zo lekker om het huis giert heb ik zin in een gerecht waar je lekker warm van wordt.
Deze keer is het rode kool met glühwein.
De kruiden in de glühwein geven een lekkere smaak en de alcohol verdampt helemaal, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

Ingrediënten:
1 rode kool
4 appels
4 dl glühwein
4 blaadjes laurier ( ik had verse uit de tuin)
1 thl kaneel
2 kruidnagels (Kan ook poeder )
3 el rode balsamico azijn
zout
eventueel maïzena of aardappelzetmeel

Bereiding:
1. Maak de rode kool schoon en schaaf dit in een keukenmachine ( vind je dit teveel gedoe dan kun je ook kant en klare gesneden kool kopen, ik had ong.1,5 kilo van 1 kool)
2. Zet een pan met een beetje water op en doe daar de kool in, steek de kruidnagel in het laurierblad en voeg dit met de glühwein toe aan de kool en laat het 40 minuten zachtjes koken.
3. Schil de appel en snijd het in blokjes, voeg dit na 45 minuten bij de rode kool met de balsamico en laat het nog zachtjes koken tot het gaar is.
4. Als je de rode kool lekkerder vindt als het gebonden is , maak je een papje van de maïzena of aardappelmeel met een beetje water en roer je het door de rode kool , een minuut doorkoken en het is klaar! Proef de kool of er nog iets aan toegevoegd moet worden, zout of balsamico. Haal de laurierblaadjes en de kruidnagel eruit.

Lekker met aardappel(puree) een saucijs of gehaktbal!

2 gedachten over “Rode kool met gluhwein

  1. Hee Jannetjeee…..

    Grappenmaker, wedden dat jij de wijn er op het laatst in gedaan hebt? Duss… met alcohol, en het zou me niet verbazen als het meer was dan 400 ml!!

    Liefs!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *