Roomkaas – fruittaartje (lactose-gluten en geraffineerde suiker vrij)

Ik ben altijd heel bedreven in het vinden van alternatieven als ik iemand op bezoek krijg met een streng dieet, ik vind het zo belangrijk dat de persoon in kwestie ook iets lekkers heeft.
Ik heb al veel mislukkingen gehad, maar dit was een super recept. Voor mij een blijvertje.
Je kunt natuurlijk variëren met fruit.
Het lekkerste vind ik seizoen fruit maar je zou ook diepvries fruit kunnen nemen. Je kunt een voorradje bodems maken en invriezen, heb je altijd wat in huis voor onverwachts bezoek met een dieet

Ingrediënten:
Voor de bodem:
80 gr ontpitte dadels
50 gr havermout
50 gr wajang boter

Voor de vulling:
1 pakje slagroom (minus L )
1 pakje lactose vrije roomkaas
3 el ongezoete appelmoes ( te koop maar ook heel makkelijk zelf te maken)
1 el honing
1 el vanille-essence
2 blaadjes gelatine
fruit naar keuze
2 el vanille-essence
1 el honing
2 druppels stevia

Bereiding:
1. We beginnen met de bodem, maal en meng de ingrediënten daarvan in een blender of keukenmachine. Verwarm de oven voor op 180° C
2. Ik had bakringen maar het kan ook in een klein bakblikje, vet de binnenranden in en leg bakpapier op de bodem of in het geval van ringen zet die op het bakpapier druk het deeg dan op de bodem en druk het iets omhoog tegen de rand. Zet ze in de oven en bak ze ong. 15 minuten. Haal ze er dan weer uit. Vanaf hier zou je ze in kunnen vriezen.
3. Week de gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Roer de roomkaas los, klop de slagroom lobbig, klop even de roomkaas erdoor met de appelmoes, honing en vanille-essence. Gemengd is gemengd. Knijp de gelatine uit en doe dit in een klein bakje 10-20 sec in de magnetron totdat het opgelost is. Meng dit dan snel door het roommengsel. Als de bodem goed is afgekoeld schep dan wat room ( niet teveel) op de bodem en zet in de koelkast om verder op te stijven.
4. Maak het fruit schoon en doe dit in een steelpan ( droog), breng het zachtjes aan de kook met vanille-essence en honing, er komt nu ook vocht vrij. Doe 1 el maïzena in een kopje en roer dit met 2 el water door. Breng het nu voorzichtig in een straaltje bij het fruit en kijk of het dik genoeg wordt, het wordt ook nog wat dikker als het koud wordt. Vind je het te dun maak dan nogmaals een maïzena mengsel en voeg dit al roerend weer toe. Als het afgekoeld is schep je het op het roommengsel. Heb je nog een beetje slagroom over kun je er nog een toef opspuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *