Spaghettitaart

Het is zo grappig onze kleinkinderen vinden alles in taartvorm lekkerder.
Als ik aan hen vraag wat willen jullie eten dan is het meestaal een boerenkooltaart, slataart of spaghettitaart.
Dat vinden ze véééél lekkerder.
Vandaag de spaghettitaart!
Ik kook dus gewoon de spaghetti zoals ik normaal doe maar maak het dan op een schaal op.

Ingrediënten:
2 teen knoflook
2 uien
1 prei
2 paprika`s ( als je het makkelijker vindt kun je ook een spaghetti groentepakket nemen)
1 groene paprika voor de ringen
350 gr. rundergehakt met gehaktkruiden
1 thl. gerookte paprikapoeder
1 thl. gedroogde oregano
1 el. bruschetta kruidenmix
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 pakje gezeefde tomaten
olijfolie om in te bakken
4 eieren
spaghetti
evt. zout en peper
geraspte kaas
eventueel een rauwkostsalade

Bereiding:
1. Snipper het ui, was 2 paprika`s en haal de zaden er uit, snijdt ze in blokjes, was en snijdt de prei in halve ringen.
2. Bak de ui en de geperste knoflook in een beetje olijfolie in een hapjespan aan, voeg dan het rundergehakt toe en bak dit mee totdat het bijna gaar is, voeg dan prei, paprikablokjes, paprikapoeder en oregano toe en bak dit ook mee, voeg als laatste de tomatenpuree toe en bak dit even mee om te ontzuren. Voeg dan pas de gezeefde tomaten en bruschetta kruiden toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
3. Kook ondertussen de spaghetti zoals aangegeven op het pak.
4. Snijdt de 3e paprika in ringen en bak deze in een koekenpan met een ei in de ring.
5. Als de spaghetti klaar is roer je er een beetje olijfolie door. Pak een grote schaal en neem met een vork een aantal slierten op en draai dit dan in een soort nestje op het bord rond de rand. Schep de saus in het midden van de nestjes en leg de gebakken paprikaringen met ei op de saus.
6. Zet de geraspte kaas in een apart schaaltje erbij en geef er eventueel een rauwkostsalade bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *