Stamppot zuurkool met gebakken ui en appel

Wat een heerlijk weer, echt weer om lekker buiten te zijn en dan later te genieten van een lekkere stamppot, daar loop ik wel warm voor.
Dit keer een stamppot zuurkool , net iets anders maar heel lekker!

 

Ingrediënten:
1,5 kilo aardappels
750 gr zuurkool
2 dl melk
250 gr gerookte spekjes
1 verse rookworst
2 appels 2 uien
jus
olijfolie (gele)
zout en peper

Bereiding:
1. Schil de aardappels en breng ze aan de kook, als je niet van hele zure zuurkool houdt, spoel je het even onder de kraan af, anders doe je de zuurkool zo in de zeef en druk goed je
het vocht eruit,leg de zuurkool dan op de aardappels en kook dit in 30 à 40 minuten gaar, leg de laatste 20 minuten de rookworst op de zuurkool.
2. Snipper de uien en schil de appels en snijdt deze ook in blokjes, bak de uien glazig en voeg de appel toe bak deze ook even mee ( moet geen moes worden)en zet het dan uit.
3. Bak de spekjes uit, warm de melk op, als de aardappels gaar zijn giet je het af. Worst eruit halen, melk toevoegen en stamp alles door elkaar, voeg nog een beetje olijfolie(gele)toe.
Voeg eventueel nog iets zout of peper toe. Schep als laatste de appel en ui erdoor en geef de uitgebakken spekjes en de jus er apart bij.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *