Tapenade met oude kaas

Een soort gelijk recept kwam via smulweb voorbij, ik heb deze gemaakt en natuurlijk wat veranderd.
Heerlijk bij een glas wijn `s avonds op je terras, is zowel lekker op toast als op een stokbroodje.
Ik heb hem met oude kaas gemaakt, vind je dat niet zo lekker, maak je hem gewoon met een andere kaas die jij wel lekker vind.

Ingredi├źnten:
een handvol walnoten of pijnboompitten ( beiden geroosterd)
50 gr zilveruitjes
60 gr zwarte olijven
40 gr kaas ( geraspt,ik had oude maar neem er een die jij lekker vind)
1 pot gedroogde tomaatjes inclusief de olie ( neem dus wel een lekkere )
2 tenen knoflook
eventueel nog wat peper en een neutrale olie

Bereiding:
1. Doe de tomaten en de olie in een keukenmachine en maal het grof. Schep het in een kom. Dan de zilveruitjes, knoflook en de olijven in de machine en maal dit ook grof. Hak de walnoten grof.
2. Meng dit dan door de tomaten en voeg de kaas toe en meng dit er ook door. Proef en maak het eventueel wat pittiger door nog wat peper toe te voegen. Vind je het te droog meng er dan nog wat
neutrale olie door.

Deze tapenade is zeker een week houdbaar in de koelkast maar bij mij haalt hij geen week!
Geniet ervan en hopen op een mooie zomer met veel avonden lekker buiten zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *