Valentijns taart

Zoals jullie weten is het 14 februari Valentijnsdag en ik pak echt elke reden aan om een taart te kunnen bakken.
Op de foto staat hij met gewone cake maar dit is veel te zwaar, ik heb hem later gemaakt met biscuitdeeg.
NB. Hiervoor heb je een wel een speciale taartvorm met een hartje binnenin nodig.

Verwarm de oven voor op 150-160 graden.

Ingrediënten biscuitdeeg;
9 eieren
300 gr suiker
300 gr bloem
60 gr maizena
1 zakje vanille suiker
Een beetje zout

Ingrediënten Bavarois;
500 ml slagroom
1 zakje Bavarois mix, je gebruikt er 100 gr van

Ingrediënten poederglazuur;
250 gr poedersuiker
warm water

Ingrediënten eiwitten;
2 eieren
3 eetlepels fijne suiker

Versiering;
hartjes in roze en wit
zilveren pareltjes

Bereidingswijze:

1. De eieren moeten op kamertemperatuur zijn, haal ze dus op tijd uit de koelkast
2. Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal
minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand nadat het mengsel licht geel is geworden. Het doel hiervan is
dat het een luchtig biscuitdeeg wordt, hou goed in de gaten dat de gardes boven het deeg uitsteken, op die manier komt er lucht aan
het biscuitdeeg.
3. Daarna voeg je de gezeefde bloem en de maizena bij het biscuitdeeg. Meng dit er heel voorzichtig met een spatel door.
4. Vet de bakvormen goed in. Nu kun je het biscuitdeeg in de taartvormen doen. Plaats de taartvormen ongeveer 30-40 minuten in de oven.
5. Prik na 40 min met een satéprikker in de taarten om te zien of deze gaar zijn.
6. Laat ze vervolgens in de vorm afkoelen ivm uitzakken.
7. Mochten de taarten wat bol zijn aan de bovenkant, snij dan de bolling er af.

Bavarois:
Voor de Bavarois had ik nog een pakje met Tiramisusmaak.
En ik moet zeggen, dat was super handig
Bereidingswijze:
Klop 500 ml slagroom lobbig. Meng 100 g bavarois-mix met 120 ml lauw water en spatel dit mengsel voorzichtig door de slagroom
Vul de ruimte goed op met de bavarois, anders krijg je een opening in je hartje wanneer je ze op elkaar legt!
Daarna opstijven in de vriezer zodat je deze gemakkelijk kunt omkeren om ze daarna op elkaar te leggen.

Glazuur:
Suikerglazuur maak je door 250 gr poedersuiker af te wegen waar je dan zo’n 3 eetlepels warm water toevoegt.
TIP; roer het rustig door elkaar anders stuift het alle kanten op. Voeg wanneer het glazuur te dik is nog wat extra warm water toe.
Wanneer de bavarois goed bevroren is haal je de taarten uit de diepvries en leg je ze met de bavarois op elkaar, daarna laat je het suikerglazuur er mooi over heen lopen.
Wil je er versiering op doen, doe dit dan gelijk anders blijven ze niet meer vast kleven.

Het opspuiten van de versiering deed ik met eiwitten.
2 eieren splitsen en stijf kloppen, dan de 3 eetlepels fijne suiker erbij tot er pieken ontstaan.
In een spuitzak doen en toefjes spuiten.

Recept: Hetty van Butselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *