Vegetarische Foo Yong hai met bloemkoolrijst

Ik ben niet zo gek op Chinees eten omdat ik het al gauw te zoet vind.
Aangezien ik een man heb die gek op Chinees eten is, heb ik de vegetarische Foo Yong Hai zelf gemaakt.
Je kunt hem dat net zo zoet ( of niet) maken als je zelf lekker vindt en ik vind het heerlijk met bloemkoolrijst.

Ingrediënten:
5 eieren
1 ui
1 teen knoflook
1 dunne prei
1 bakje kastanje champignons
2 stengels bosui
eventueel zout en peper
½ bloemkool

Voor de saus:
2 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree
1 ½ el palmsuiker
4 el appelazijn
4 el chilisaus
stukje verse gember
250 ml water
2 el maïzena
neutrale olie ( bv zonnebloem- of druivenpit olie)

Bereiding:
1. Snijd de prei fijn , snipper het ui en snijd de champignons in plakjes. Maak de bloemkool schoon en doe hem in de keukenmachine om fijn te malen, heb je geen keukenmachine dan kun je het   ook fijn raspen met een rasp, zet het in een zeef even weg.
2.Doe de olie in een koekenpan en bak hier de groentes ( houd een beetje bosui en peterselie achter voor garnering) in aan en pers de knoflook erboven uit en bak even mee.
3.Klop de eieren los en voeg evt. wat zout en peper toe en giet dit bij de groenten en laat het zachtjes gaar bakken.
4.Rasp de gember. Maak de saus door de tomaten puree in een pan te doen en de rest van de ingrediënten( behalve de maïzena) toe te voegen. Laat het ongeveer 3 minuten zachtjes koken, maak de
maïzena met een klein beetje water aan en voeg toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Snijd de bosui in ringetjes en hak de peterselie fijn. Kook een ketel met water, als het water
kookt giet je het over de bloemkool in de zeef heen en laat je het uitlekken, doe het dan in een schaal en voeg de fijngesneden bosui en peterselie toe.
3. Leg de omelet op een schaal en giet daar de saus langs en garneer met de tuinkruiden.

Variaties:
Je kunt de champignons vervangen of aanvullen door alle paddenstoelen die jij lekker vindt , je kunt eventueel ook julienne gesneden wortel bij de omelet in doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *