volkoren groente tortilla met saus

Omdat onze kleinkinderen kwamen logeren en zij niet zulke aardappeleters zijn had ik dit bedacht.
Zo krijgen ze op een eenvoudige manier genoeg groente binnen en ze vonden het lekker (de jongste vond het wel aardig pittig dus voor kleine kinderen kun je misschien wat minder peper toevoegen) voor mij het teken dat het op de site kan.

Ingrediënten:
1 pak volkorentortilla`s (8)
1 zak macaronigroente of andere groente
1 gele paprika
1 kopje doperwten
2 tomaten
250 gr rundergehakt ( zelf gekruid)
geraspte kaas
eventueel sla
Taco kruiden: Ik maak altijd voor meerder keren tegelijk en bewaar het dan in een luchtdicht potje
1 thl cayennepeper
¼ thl knoflookpoeder
¼ thl uienpoeder
¼ thl chilivlokken
¼ thl oregano
½ thl paprikapoeder
1 thl komijn
1 thl zout
1 thl peper
Of als je dit lastig vindt een zakje taco kruiden, daar zitten dan wel vaak E- nummers en andere toevoegingen in.
Saus:
¼ thl paprikapoeder
1 ui
1 teen knoflook
¼ thl peper
¼ thl komijn
4 el chilisaus
2 el mayonaise
1 el maïzena

Bereiding:
1.Als je de kruidenmix zelf wilt maken doe je dat als eerste. Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Dan bak je het gehakt rul, bak dan de groente en gesneden paprika mee en dan de blokjes tomaten en doperwten toevoegen met de kruidenmix. Even laten pruttelen.
2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in en leg een tortilla op een plank, leg een strook van het gehaktmengsel op het midden van de tortilla en rol strak op en leg het in de schaal. Maak zo al de rollen en bestrooi ze daarna met de geraspte kaas. Zet het voor ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven als de kaas mooi bruin is, is het klaar.
3. Ondertussen maak je de saus, snipper het uitje, doe een beetje olie in een steelpan en bak de uitjes glazig, voeg de geperste knoflook toe en de kruiden behalve de chilisaus en de maïzena. Verwarm de kruiden alleen maar zodat de smaken vrijkomen voeg dan ong. 2 dl water toe en breng aan de kook. Neem een bakje met een bodem water en los daar de maïzena in op als het kookt voeg je de maïzena al roerend toe en kook even door tot het een mooie sausdikte heeft, is het te dun dan maak je weer een beetje maïzena aan en voeg dit toe of als het te dik is voeg je nog een beetje water toe.
Laat afkoelen en voeg dan de chilisaus en mayonaise toe roer door elkaar. Geef dit er apart bij evenals een lekkere salade.

Je kunt hier heel gemakkelijk mee variëren, ipv doperwten bijvoorbeeld mais of wil je er graag champignons in of prei eigenlijk is alles mogelijk wat jij maar lekker vindt experimenteer er maar op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *