witlofstamppot in ham gerold

Deze week heb ik een recept dat spontaan is ontstaan.
Ik had nog wat ham en witlof en dat moest eigenlijk opgemaakt worden dus….. heb ik dit gemaakt en wij vonden het verrassend lekker.
Grote plakken ham werken makkelijker denk ik dus als je boodschappen wilt doen voor dit recept kun je beter de grote plakken ham meenemen.
Dit recept is voor 1 persoon en als je grote plakken ham hebt heb je minder plakken nodig.

Ingrediënten:
1 grote struik witlof
4 plakjes ham( ik had ronde schouderham)
1 flinke aardappel
beetje melk
handje geraspte kaas
1 thl mosterd
peper en nootmuskaat
Boter voor het invetten van de ovenschaal

Bereiding:
1. Kook de aardappel gaar, snijd de witlof fijn en kook de witlof de laatste 3 minuten even mee met de aardappel.
2. Verwarm een beetje melk. Giet de aardappel met witlof af en maak met de melk, peper, mosterd en nootmuskaat een puree en roer als laatste de geraspte kaas er door.
3. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een oven schaal in met de boter.
4. Leg de plakken ham op een plank en leg daar wat stamppot op, rol dit op en zet vast met een prikker. Leg de rolletjes in de ovenschaal.
5. Zet het in de oven en bak ze in ongeveer 10-15 minuten een beetje bruin, maar goed warm.

Wil je het koolhydraatarm maken vervang de aardappels dan door bloemkool en maak hier een puree van!

Variatie:
Gebakken spekjes erdoor, zongedroogde tomaatjes erdoor of de rolletjes maken met een restje andijvie-of zuurkoolstamppot.

2 gedachten over “witlofstamppot in ham gerold

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *